Monster Jam 2017

Vad är en MonsterJam-Truck?

Monster Jams monstertruckar är specialbyggda giganter som väger minst 4,5 ton. De är cirka 3,40 meter höga och 3,70 meter breda. Motorn genererar 1500 hästkrafter, tack vare en fläkt som tvingar luft och bränsle in i motorn. De drivs av metanol som bränsle och förbrukar tre liter per minut. Däcken, av märket BKT, är cirka 1,70 meter i diameter och väger över 360 kg vardera. Förarhytten är en stålkonstruktion och är monterad på truckens chassi. Flaken är specialbyggda och tillverkade av glasfiber. Varje truck transporteras i specialförberedda trailers, som kan innefatta reservdelar och så många som två truckar i varje trailer.

Hur är banan byggd?

För att bygga en Monster Jam bana krävs många vagnslaster med lera och jord. Mängden beror på storleken av arenan. Monster Jams crew arbetar flera dagar med att bygga en bas, sedan med att bygga hindren. Alla hinder mäts noggrant för att garantera rättvis tävling samtidigt som de kan ger showen extra spänning.

Hur räknas poängen?

Poäng delas ut baserat på prestation. Vinnaren av tävlingen kommer att få bästa poäng och resten av fältet får poäng i utefter sina prestationer.

Vem delar ut poängen och utser vinnaren av tävlingen?

Juryn består av en panel från publiken som ser föreställningen. Varje domare kan sätta poäng från 1 (lägsta) till 10 (högst). När poängen redovisas tar man bort den högsta och lägsta poängen. Summan av poängen är poängen för tävlingen.

Vad är ett Pit Party?

Monster Jam showen börjar med en pre-show, eller Pit Party, vilket ger fansen möjlighet att träffa förarna och få autografer och ta bilder. Pit Partyt kräver en separat entrébiljett, tillsammans med en biljett till Monster Jams show.

”Rågrym show och lätt det bästa evenemanget vi någonsin varit på! En helg för hela familjen vi genomför varje år och är lika nöjda varje gång!”

Besökare 2015

”En mycket bra show, och något som inte bara är till för barn – utan även för oss vuxna som hade lika roligt som barnen. Jag kommer definitivt att gå på nästa Monster Jam nästa år!”

Besökare 2015

”Superbra show! Spännande och med underbart motorljud! Så kul att få se det live på Friends Arena istället för i soffan hemma på Tv:n! Ser fram emot nästa år!”

Besökare 2015

”Fantastiskt evenemang för hela familjen med Pit Party där förare tog sig tid med de små barnen och lät sig fotograferas med alla som ville. Sedan en fantastisk show där det inte sparades på materialet utan de gasade fullt ut! Häftiga tricks med dessa stora truckar – perfekt föreställning utan sega väntetider mellan omgångarna. Som publik fick man verkligen valuta för pengarna!”

Besökare 2015